loading...

Pixi.

Pixi is a creative multi-concept WordPress theme will help business owners create awesome websites.

Address: 121 King St, Dameitta, Egypt
Phone: +25-506-345-72
Email: motivoweb@gmail.com

Διαδραστικά πρόγραμματα μαριονέτας στο Costa Navarino από τον εμψυχωτή Χρήστο Τζίκα

  • By Χρήστος Τζίκας
  • 26 Ιουνίου 2023
  • 0 Comment
  • 50 Views

Η σκηνή ”Μαριονέτες Τζίκας” σε συνεργασία με τον ξενοδοχειακό όμιλο Costa Navarino στη Μεσσηνία θα παρουσιάσει κύκλο παραστάσεων θεάτρου μαριονέτας κατά την περίοδο Ιούνιου – Σεπτεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί η διαδραστική παράσταση θεάτρου μαριονέτας ”Εναέριες Διαδρομές” με εμψυχωτή τον Χρήστο Τζίκα, με ταυτόχρονη απόδοση και στην αγγλική γλώσσα.

Στην παράσταση «Εναέριες Διαδρομές», μαριονέτες και γιγαντόκουκλες πρωταγωνιστούν στην παραμυθιάκη σκηνή ενός μοντέρνου τσίρκου. Σχοινοβάτες, ακροβάτισσες, πατινέζ, μάγοι και χορευτές, επιχειρούν ένα σάλτο στην επαναμάγευση, ένα ταξίδι στον κόσμο των θαυμάτων που ξεκινούν πάντα σαν επιθυμίες. Με παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο, οι ιστορίες των μαριονετών εμπλέκουν το κοινό σε μια ψυχαγωγική διαπραγμάτευση εννοιών και συναισθημάτων με δυναμικές εναλλαγές. Η προσπάθεια, η αγωνία, η θέληση και το ρίσκο αποτελούν σταθμούς σε αυτό το φαντασιακό ταξίδι προς την ισορροπημένη αιώρηση, προς μια σωματική και εν τέλει συναισθηματική ισορροπία. Οι περίτεχνες μαριονέτες μεγάλου μεγέθους, τα εντυπωσιακά κουστούμια, τα σκηνικά, η μουσική πλαισίωση και οι συνθέτες τεχνικές εμψύχωσης διαμορφώνουν μια πρωτότυπη αισθητική πρόταση στο πεδίο της κουκλοθεατρικής τέχνης. Ο εμψυχωτής Χρήστος Τζίκας, αναλαμβάνει τον ιδιότυπο ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ των μαριονετών και των θεατών, οι οποίοι συμμετέχουν δημιουργικά στην εξέλιξη του σεναρίου.