loading...

Pixi.

Pixi is a creative multi-concept WordPress theme will help business owners create awesome websites.

Address: 121 King St, Dameitta, Egypt
Phone: +25-506-345-72
Email: motivoweb@gmail.com

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

  • By marionettes
  • 31 Οκτωβρίου 2021
  • 0 Comment
  • 321 Views

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και αυτή τη χρονιά κατάφερε μέσα σε αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες να οργανώσει και να υλοποιήσει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας. Η σκηνή «Μαριονέτες Τζίκας» συμμετείχε με δύο εμφανίσεις, την πολυπολιτισμική παράσταση θεάτρου μαριονέτας «Τεχνοβάτες» και το διαδραστικό project γιγαντόκουκλας με τίτλο «Λεβάρ, ένας δράκος..συναισθήματα γεμάτος»

Το φεστιβάλ, αποτέλεσμα πολύμηνης και πολυεπίπεδης προσπάθειας εντυπωσίασε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τις πολυδιάστατες δράσεις του και τις δεκάδες παραστάσεις  από ομάδες και θιάσους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η τιμή και η χαρά όλων όσων συμμετείχαμε σε αυτή τη γιορτή ήταν μεγάλη καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε το καλλιτεχνικό μας έργο με το κοινό της πόλης. Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι στη χώρα μας τέτοιου είδους διοργανώσεις εκλείπουν, το φεστιβάλ μας έφερε κοντά, τους κουκλοπαίκτες και τις κουκλοπαίκτριες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Παρακολουθήσαμε τις δουλειές άλλων συναδέλφων, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε και κυρίως νιώσαμε πως η τέχνη μας είναι ζωντανή, επίκαιρη και παρά τις δυσκολίες κάνει βήματα μπροστά, εξελίσσεται και μας εξελίσσει.   

Είμαστε πεπεισμένοι, πως για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια, μικρά και μεγαλύτερα, δυσκολίες και ανατροπές. Είμαστε πεπεισμένοι πως εκ μέρους της διοργάνωσης δόθηκαν μικρές και μεγάλες μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Ωστόσο, αυτές οι μάχες άξιζαν καθώς το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας βρίσκεται στα  χαμόγελα των παιδιών, στις φωνές τους, στις εκφράσεις θαυμασμού, στα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κοινού, στις δεκάδες κούκλες και στην τέχνη του κουκλοθέατρου που βρήκε έναν ακόμη τρόπο να «ανασάνει» σε μία τόσο ασφυκτική πολιτιστική και κοινωνική περίοδο.

Χρήστος Τζίκας

Εκπαιδευτικός -Εμψυχωτής